Delta Dunarii

Delta Dunarii este un vast si complex mediu natural , un tinut exotic unde ai ocazia sa vezi peste 1830 de specii de copaci si plante , 11 specii de reptile , 2440 specii de insecte , 44 specii de mamifere si 320 specii de pasari . Este pe locul doi in Europa ca intindere , dupa delta fluviului Volga , avand 4180 km2. Motivul principal pentru care Delta a devenit rezervatie a biosferei a fost acela ca , in comparatie cu alte delte ale Europei si chiar ale Terrei , aici natura a rezistat actiunii daunatoare a omului si s-au pastrat nealterate atat peisajul cat si diversitatea biologica pe care aceasta adaposteste.

Noi am vizitat zona in primavara , am avut cazarea in Murighiol . Drumul Bucuresti-Tulcea se parcurce in aproximativ 3 ore , aproape de sosire am facut un popas la ruinele Cetatii Enisala.

Obiective turistice in Delta Dunarii :

1. Padurea Letea , unde putem admira stejari masivi cu ramurile rasucite si aspect neobisnuit si minunatii cai salbatici .
2. Padurea Caraorman , unde ai ocazia sa vezi dune de nisip de pana la 10 metri inaltime .
3. Gura Portitei , localitate infiintata de rusii lipoveni .
4. Sulina , locul unde Dunarea intanleste marea.
5. Hotelurile plutitoare
6. Mila 23 , un sat de pescari situat la 53 de km de Tulcea , accesibil doar pe calea apei .
7. Complexul lagunar Razim
8. Rezervatia Sf.Gheorghe
9. Cetatea Enisala
10. Cetatea Greco-Romana Argamum , unde inca mai rezista fundatiile circulare ale unor cuptoare unde se ardea ceramica .

Primavara este anotimpul ideal pentru a vizita Delta Dunarii , in aceasta perioada are loc migratia , iar zona se umple de pasari venite din Africa si bazinul Marii Mediterane .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *