Cascada Bigar

Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase locuri din Romania si a fost clasata de cei de la The World Geography in fruntea cascadelor unice in lume.

Cascada Bigar – scurta descriere

Pentru toti cei care viziteaza Cheile Nerei, Cascada Bigar nu trebuie ratata. Este o cascada de tuf calcaros ce se formeaza din apa izvorului Bigar (bogata in calcar) ce se varsa in raul Minis de pe un prag stancos. La Cascada Bigar se poate ajunge pe drumul national (DN57B) Anina-Poneasca-Valea Minisului-rezervatie, iar drumul se urmeaza doar pana in dreptul cascadei, inainte de a ajunge in satul Bozovici. 

 

Activitati ce se pot face la Cascada Bigar :

-Poze si filmari

-Drumetie in Parcul Cheile Nerei

-Vizitarea Cascadei Beusnita

-Vizitarea Lacului Minis

 

Potrivit legendei, pe meleagurile Văii Almăjului, trăia o familie de ţărani, a cărei durere era lipsa unui urmaş. Într-o noapte, femeii i s-a arătat în vis o vrăjitoare care i-a spus că, doar dacă va bea apă de la izvorul de sub stânca aşezată la graniţa dintre lumi va rămâne însărcinată, precizând că dacă urmaşul va fi fată, acesteia nu-i va fi îngăduit să se îndrăgostească, altfel va muri, Femeia a băut apă, iar după o vreme a născut o fată deosebit de frumoasă, care s-a îndrăgostit de un băiat chipeş pe nume Bigăr.

Fata fost închisă de tatăl ei în grota de deasupra izvorului dintre lumi, strigătele de disperare ale acesteia fiind auzite de vrăjitoarea care trăia în cealaltă lume, în Tărâmul Regăsirii Dorului.

Înduplecată de suferinţa fetei, vrăjitoarea i-a transformat părul într-o cascadă pe care au început să alunece lacrimile ei.

Legenda mai spune că flăcăul a venit şi s-a aruncat în apele cascadei, iar fata s-a stins odată cu el, dar s-au reîntâlnit în cealaltă lume, singurul loc în care iubirea lor se putea împlini.

De atunci, îndrăgostiţii, spre a-şi pecetlui dragostea, dar şi pentru a avea parte de iubirea veşnică, vin să bea apă din cascada ce poartă numele flăcăului Bigăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *