Covasna – Transilvania

 

Statiunea Covasna este locul ideal pentru a imbina tratamentele specifice unei game vaste de afectiuni cu recreerea, drumetia si turismul.

Atestata documentar pentru prima data in 1548, statiunea Covasna beneficiaza de resurse turistice importante, cu precadere naturale.

Pe teritoriul statiunii sunt valorificate izvoarele de apa minerala carbogazoasa, bicarbonatata, clorurat-sodica, feruginoasa, calcica, magneziana, hipotona si hipertona.

Datorita climatului bland, a aerului puternic ionizat negativ, a cadrului natural deosebit de pitoresc, statiunea Covasna este cunoscuta si sub denumirea de „statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate”.

Atât poziția, la 600 m altitudine, între munți ale căror culmi sunt rotunjite, cât și potențialul hidrologic îi oferă stațiunii Covasna niște atuuri inestimabile.

Cu toate că recomandările terapeutice îi vizează în special pe cei care suferă de afecțiuni cardiologice, Covasna este un loc potrivit și pentru cei care au probleme cu tubul digestiv, sau de natură ginecologică, de pildă.

Covasna reprezintă zona cu cele mai multe izvoare minerale din Ardeal, ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone și hipertone; mofetele și bioclimatul sedativ de cruţare contribuind la creșterea valorii acesteia.

De altfel, prezența acestora au contribuit la desemnarea numelui pe care stațiunea îl poartă și astăzi, Covasna. Cuvântul își are originea din limba slavă și se traduce: acru, acrișor. 

Judetul Covasna mai este cunoscut si drept “Tinutul Conacelor” , avand nu mai putin de 200 de conace si castele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *