Fundata – Localitatea unde cerul saruta pamantul

Localizata in judetul Brasov, Fundata are o altitudine de 1360 metri devenind astfel, cea mai inalta localitate din tara.
Aceasta se afla la mijlocul distantei intre Bran si Rucar, pe culoar, si este inconjurata de muntii Bucegi si muntii Piatra Craiului.

In apropierea localitatii Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale: Parcul National Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Pestera si Cheile Dambovicioara, Pestera cu lilieci din satul Pestera.

Am ramas fermecata de acest loc inca de la prima vizita, si mi-am spus ca am sa revin aici ori de cate ori o sa simt nevoia de liniste si natura. Fundata este o comuna rasfirata pe culmile muntilor, aici intanlesti o societate care te indeamna la calm, la domolirea pasului grabit. Iti ofera timp ! Timp sa o privesti, sa admiri tabloul atat de perfect oferit de natura.

Datorita altitudinii, comuna Fundata a fost declarata oficial localitatea cu cel mai curat aer din tara, studiile unei statii meteo, care masoara puritatea aerului, au demonstrat acest lucru.

Pe langa peisajele superbe si aerul puternic ozonat, Fundata este renumita si pentru preparatele traditionale, mai ales pentru branzeturi(branza in coaja de brad, cas afumat) si pastrama. Aici totul are un alt gust, pentru ca poluarea este la un nivel minim. Localnicii mananca aproape orice cu mamaliga, acestia considera ca mancarea fara mamaliga este nesatioasa. O alta traditie este aceea ca, in zilele de sarbatoare, trebuie sa mananci orez cu lapte .


Alte obiective turistice in Fundata :
1. Lacul fara fund (un crater adanc de zeci de metri)
2. Pestera de la Uluce (legenda spune ca aceasta era adapostul haiducilor care jefuiau boierii cand treceau prin culoarul Rucar-Bran)
3. Biserica ortodoxa veche din lemn (zidita in anul 1830)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *