Pe strazile din Nisa

 

 Nisa este locul ideal daca vrei sa te bucuri de plaje superbe cu apa cristalina sau de peisaje unice. Aceasta destinatie are tot ce ti-ai putea dori de la un oras: istorie, cultura, mare si plaje cu nisip fin, zone luxoase si atractii turistice. Orasul este situat in Riviera Franceza, pe coasta de sud-est a Frantei la Marea Mediterana si la poalele muntilor Alpi, fiind al doilea cel mai mare oras francez din aceasta zona.

Orasul a primit pseudonimul de „Nisa cea frumoasa” datorita peisajelor naturale superbe. In jurul anului 350 I.Hr, grecii din Marseille au construit un asezamant ce se numea „Nikaia” dupa Zeita Victoriei, acesta devenind permanent parte din Franta in anul 1860. 

Frumusetea naturala a orasului si climatul mediteraneean a atras atentia inaltei clase sociale britanice in secolul al XVIII-lea, atunci cand familiile aristocrate din Marea Britanie au decis sa isi petreaca iernile in acest superb oras. Nisa din timpurile noastre, este al doilea oras din Franta cu cele mai multe hoteluri si totodata unul dintre cel mai vizitate orase din tara, cu peste 4 milioane de turisti in fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *