Sighisoara- poarta spre trecutul medieval

Situata in Transilvania , la 120 de km de Brasov si 95 km de Sibiu , Cetatea medievala  a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes,Vlad Dracul, care a locuit in cetate . Este printre putinele cetati medievale  inca locuite , fiind inclusa in lista patrimoniului  UNESCO .

Principala atractie  a cetatii o reprezinta Festivalul Medieval de la Sighisoara care are loc an de an la sfarsitul lunii iulie , un spectacol ce reuneste ordine si grupari cavaleresti , trupe de muzica medievala , mesteri populari , animatii si teatru . Sighisoara are darul de a te ajuta sa pasesti  cumva in trecut , chiar si fara sa-ti dai seama , avand in spate mii de ani de istorie si obiective turistice de o rara frumusete  .

Principalul pol de atractie al cetatii este reprezentat de Turnul cu Ceas , acesta fiind unic in tara noastra datorita figurinelor de pe el . Acestea sunt fixe si mobile . Cele fixe reprezinta pacea , dreptatea si justitia iar cele mobile reprezinta zilele saptamanii reprezentate de zeitati antice(luni-Diana,marti –Marte, miercuri-Mercur, joi-Jupiter,vineri-Venus, sambata-Saturn,duminica-Ziua Soarelui), dar si ziua si noaptea si semnele zodiacale. Acestea se misca ceas de ceas de 400 de ani .  

Alte obiective turistice din Sighisoara :

  1. Piata Cetatii
  2. Turnul Fierarilor
  3. Biserica Manastirii Dominicane
  4. Biserica Romano-Catolica
  5. Turnul Croitorilor
  6. Turnul Cizmarilor
  7. Scara Acoperita a Scolarilor- cu 178 de trepte 
  8. Biserica din Deal
  9. Turnul Tabacarilor
  10. Scoala din Deal

Si daca tot ati obosit de la atat de mult vizitat , puteti sa opriti la Casa lui Vlad Dracul unde puteti sa va odihniti si sa mancati pranzul sau cina, inconjurati de atmosfera specifica . Spor la vizitat ! Sighisoara este frumoasa in orice anotimp . 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *