Valea Doftanei

Valea Doftanei este un adevarat liman de liniste si reconfortare situat in partea nordica a judetului Prahova , intre vaile Prahova si Teleajen. Am vizitat zona in luna iulie , fara sa ne creionam un traseu anume , ne-am bucurat de peisaje si am poposit pe malul lacului . Nu este genul de statiune in care sa gasesti foarte multe atractii turistice sau activitati diverse , nu. Este fix genul de locatie in care sa te bucuri ca….ESTI  ­čÖé Desi , la jumatatea drumului, incepuse sa ploua torential , cu cat am inaintat cu atat vremea era mai frumoasa , si asa a ramas pana seara cand ne-am retras spre casa .  Este o locatie ce se poate puncta intr-o singura zi , sau doua , in functie de cat de mult iti place sa stai intr-un singur loc . O zi pentru mine a fost suficient , si unde mai pui ca din Bucuresti pana acolo faci aproximativ 2 ore . 

Din punctul meu de vedere , nu puteti rata Barajul si Lacul Paltinu , un lac de acumulare ,intins pe o lungime de 3 km , un loc ce ofera o priveliste incantatoare . Si….de ce nu ? Padurea Glodeasa , o padure seculara de fag si brad ce se intinde pe o suprafata de 534 ha .

Bineanteles , daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti vizita mai multe obiective : Varful Secariei , Drumul Stanelor , gospodariile taranesti sau vestita inchisoare comunista de la Doftana . 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *