Valletta, Capitala Maltei

Stim deja ca Malta este o colectie impresionanta de trasaturi multiculturale,dar astazi vorbim de capitala ei, Valetta. Capitala Valleta, patrimoniu UNESCO, este un oras medieval tipic mediteranean, plin de cladiri din secolul al XVI-lea, construite sub ordinul cavalerilor Sf. Ioan. Orasul este numit dupa fondatorul sau, marele maestru Jean de la Valletta. In malteza este cunoscut in limbajul colocvial ca il-Belt, insemnând „orasul”.

Cetatea a fost avariata in timpul raidurilor aeriene din Al Doilea Razboi Mondial. Suprafata totala este de doar 1 km² cu o populatie de 6300 locuitori.

Cum o putem caracteriza ?

Ziduri crenelate, forturi si o catedrala impresionanta, stancile aurii alaturi de marea albastra ofera o panorama de neuitat. Plajele din Valletta sunt curate, nisipul este fin, iar apa cristalina este perfecta pentru baie. Valletta se bucura de un climat mediteranean, cu veri foarte calde si uscate si ierni caracterizate de umiditate si vreme blanda.

Ce putem vizita in Valletta ?

O simpla plimbare prin oras va incanta privirea,in plus iti pune la dispozitie palate,muzee si numeroase biserici,dar si parcuri si terase unde puteti sa petreceti timp de relaxare. Alte obiective turistice ……? Palatul Marilor Maestri,Fortul Sfantul Elmo,Bastionul Sfantului Iacob,Biblioteca Nationala Malteza,Apartamentele Imperiale,Gradinile Barrakka,Opera Regala,Muzeul Jucariilor,Muzeul National al Razboiului,Muzeul National de Arheologie etc. Pe sradutele perpendiculare, ajungi la mare, apoi, de-a lungul zidurilor, la punctul terminus, Fortul St. Elmo. Cu toata intretaierea de strazi si stradute, care urca si coboara, nu te poti rataci in Valletta. Sunt multe de scris despre acest oras . Nu este doar cel mai fortificat oras, ci si unul dintre cele mai frumoase, cu monumente de arta inegalabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *