Vulcanii Noroiosi, Buzau

O DESTINATIE DE WEEKEND CU PEISAJ SELENAR

VULCANII NOROIOSI, sunt situati in partea centrala a Subcarpatilor de Curbura,in apropierea comunei Berca, judetul Buzau,se poate ajunge din DN10(Buzau-Brasov),de la Satuc,sau prin Joseni-Policiori-Beciu(DJ102F).

Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha., Vulcanii noroiosi reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul format de acestea iese la suprafata si, in acele locuri, se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul iesit la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.

Sunt inconjurati de o zona deluroasa pitoreasca cu o biodiversitate demna de titlul de monument al naturii.In vizita la Vulcanii Noroiosi se recomanda o oprire de cel putin o ora in fiecare dintre cele doua zone amenajate, Paclele Mici si Paclele Mari, acestea fiind diferite chiar daca se afla la doar cativa kilometri distanta.

Paclele Mici sunt zona pe care cei mai multi turisti o considera cea mai spectaculoasa datorita tabloului pictat de griuri si culori pamantii, cu noroi usor intarit de soare acoperind solul bej deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *